e-mail: mivpridjel@gmail.com
Market Pridjel: 053 265 463 | Market Usora: 053 961 457

OSB PLOČE

Akcija!

OSB PLOCA 8mm*1250*2500

OSB (Oriented Strand Board) ploče su vrsta ploča izrađenih od drvnih vlakana. Izrađene su od tankih drvenih traka koje su usmjerene i presovane u različitim smjerovima kako bi se postigla čvrstoća i stabilnost.

OSB ploče su popularne u građevinskoj industriji kao alternativa tradicionalnim građevinskim materijalima poput iverice ili šperploče. One se koriste za izgradnju zidova, podova i krovova, kao i za proizvodnju različitih vrsta namještaja.

Kategorija:

Opis

OSB ploče su poznate po svojoj čvrstoći i izdržljivosti. One su otporne na vlagu i vremenske uvjete, te se stoga mogu koristiti u vanjskim uvjetima. Također su vrlo stabilne i otporne na deformacije, što ih čini idealnim za građevinske projekte gdje se zahtijeva čvrsta i stabilna podloga.

OSB ploče su dostupne u različitim debljinama i veličinama, što ih čini fleksibilnijim za upotrebu u različitim projektima. Njihova glatka površina omogućava lako brušenje i bojanje.

Iako OSB ploče imaju brojne prednosti, važno je napomenuti da ne bi trebale biti izložene dugotrajnoj vlazi, jer bi to moglo dovesti do pucanja i propadanja. Također, njihova proizvodnja može biti štetna za okoliš, zbog čega se preporučuje odabir certificiranih proizvođača koji poštuju odgovorne prakse u proizvodnji.