e-mail: mivpridjel@gmail.com
Market Pridjel: 053 265 463 | Market Usora: 053 961 457

IZOLACIJE

Kategorija

IZOLACIJE

BUDGET

MIV STOVARIŠTE PRIDJEL

IZOLACIJE

OPIS

LOCATION

MIV STOVARIŠTE PRIDJEL

IZOLACIJE

Izolacija objekata se odnosi na postupak stvaranja barijere između unutrašnjosti objekta i vanjskog okruženja, s ciljem smanjenja toplinskog gubitka i povećanja energetske učinkovitosti. Ovo je važno za održavanje ugodne temperature unutar zgrade, smanjenje računa za energiju i smanjenje emisije CO2 Termoizolacija je vrsta izolacije koja se koristi za smanjenje gubitka topline kroz zidove, stropove, podove i krovove.

Termoizolacijski materijali su obično postavljeni između nosivih konstrukcija, a uključuju materijale poput mineralne vune, staklene vune, poliuretanske pjene i celulozne izolacije.

Proizvodi koji se koriste u izolaciji objekata i termoizolaciji mogu se podijeliti na tri kategorije:

materijali za izolaciju (npr. mineralna vuna, staklena vuna, poliuretanska pjena, celulozna izolacija, ekspandirana glina, pluta, itd.) pribor i dodaci (npr. trake, ljepljive trake, samoljepljive trake, cijevni izolacijski materijali, itd.) gotovi proizvodi (npr. izolirane panele, izolirane stropne ploče, izolirane cijevi, itd.).

Važno je napomenuti da pri odabiru izolacijskih materijala treba uzeti u obzir ne samo termičku učinkovitost, već i druge čimbenike poput troškova, trajnosti, otpornosti na vatru i ekološke održivosti.

OZNAKE : IZOLACIJE

BOJE ZA KREČENJE

PRETHODNI

RIGIPS

SLJEDEĆI