e-mail: mivpridjel@gmail.com
Market Pridjel: 053 265 463 | Market Usora: 053 961 457

DRVENA GRAĐA

Kategorija

STOVARIŠTE

BUDGET

MIV STOVARIŠTE PRIDJEL

DRVENA GRAĐA

OPIS

LOCATION

MIV STOVARIŠTE PRIDJEL

DRVENA GRAĐA

Drvena građa u građevinarstvu odnosi se na upotrebu drveta kao materijala za izgradnju raznih konstrukcija, poput zidova, stropova, podova, krovova, prozora, vrata, stepenica i mostova.

Drvo se koristi u građevinarstvu već tisućama godina, zbog svoje izdržljivosti, čvrstoće, prirodnog izgleda i dostupnosti. Drvena građa može biti masivna ili lamelirana. Masivna drvena građa sastoji se od jednog komada drveta, dok se lamelirana drvena građa sastoji od slojeva drveta koji su zalijepljeni zajedno kako bi se postigla veća čvrstoća i stabilnost. Lamelirana drvena građa koristi se za izradu većih konstrukcija, poput mostova i visokih zgrada.

Drvena građa se obično obrađuje i tretira kako bi se smanjila mogućnost truljenja, napada insekata, požara i drugih oštećenja. Tretmani mogu uključivati impregnaciju, vakuumska tretiranja i zaštitne premaze.

Drvena građa ima brojne prednosti u odnosu na druge materijale za izgradnju, kao što su niska cijena, jednostavnost obrade i instalacije, brza gradnja, ekološka prihvatljivost, izolacijska svojstva i estetski izgled.

OZNAKE : STOVARIŠTE

CRIJEP

PRETHODNI

BOJE ZA KREČENJE

SLJEDEĆI